ΤΟ ΕΡΓΟ

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Πορεία παρουσιάζει το έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ »Μια γιορτή στου Νουριάν». Μια ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις και την πολιτισμική συμφιλίωση που απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των επτά ετών – και όλων των ηλικιών! Το έργο αυτό γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου, δημιουργοί του πρωτοποριακού παιδικού έργου «ο Μορμόλης» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την Ξένια Καλογεροπούλου. Στη Γερμανική εκδοχή που είχε τίτλο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν  Έλληνες!
Το Θέατρο Πορεία προτείνει ένα καινούργιο χειραφετημένο θέατρο για παιδιά και νέους με ψυχαγωγικές, ρεαλιστικές ιστορίες καθημερινότητας με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν άμεσα και να αναγνωρίσουν το οικείο τους περιβάλλον. Προτείνουμε ένα θέατρο που εξαρτάται από τις δικές τους εμπειρίες, καθιστώντας το δραματικό δρώμενο κάτι που μπορεί να τους απασχολεί και πέραν του χρόνου της παράστασης.
Το «Μια Γιορτή στου Νουριάν» πραγματεύεται το πολύ επίκαιρο θέμα του ρατσισμού και της προκατάληψης, απέναντι στο ξένο στοιχείο των μεταναστών και προσφύγων. Το έργο προσπαθεί να αναδείξει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.
Ετσι κι αλλιώς όλοι κάτω από την ίδια σκηνή ζούμε!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: